Wat doen we


Het Mantelzorgcafé is dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een zorgbehoevende of dit ooit gedaan heeft, is welkom tijdens de Mantelzorgcafés. Want iedere mantelzorger verdient erkenning voor de belangrijke rol die zij spelen binnen onze maatschappij!

Als gemeente willen wij mantelzorgers samenbrengen en ondersteunen. Elke maand komt op een vast moment een lokale groep mantelzorgers samen in het Mantelzorgcafé (zie Activiteitenkalender). Daar ontmoeten mantelzorgers elkaar om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

Dit online platform biedt u daarnaast de mogelijkheid om lokale activiteiten en informatie op te zoeken, nieuwsberichten te lezen, vragen te stellen en met elkaar te chatten. Veel plezier alvast bij het ontdekken van dit platform!

Laatste nieuws

Richtlijnen rond COVID-19 voor mantelzorgers

Toegevoegd door op 24 mar 20

Alle richtlijnen die belangrijk zijn voor mantelzorgers vind je terug op volgende link: 

https://www.zorg-en-gezondheid.be/sites/default/files/atoms/files/Richtlijnen%20Corona_mantelzorg%2020200319.pdf

Lees ze goed na! 

Lees meer » / Bekijk alle berichten »

Infodatabank


Via dit online platform willen we nuttige, lokale informatie voor mantelzorgers op een overzichtelijke manier presenteren. Zoekt u antwoorden op bepaalde vragen waarmee u als mantelzorger zit binnen uw gemeente? Typ dan uw sleutelwoorden of thema's in de zoekbalk hierboven en informeer uzelf. Vindt u geen antwoorden op uw vraag in deze infodatabank? Stuur uw vraag dan door via het contactformulier onderaan en we zullen onze antwoorden toevoegen, zodat iedereen op de hoogte kan gebracht worden. De databank is voorlopig nog beperkt, maar zal in de toekomst verder aangroeien met uw suggesties!

Recent toegevoegd

Toegevoegd door Sven Jacobs op 15 jan 20
In kader van het project Like!
Algemeen Document
Toegevoegd op 28 mei 19
presentatie van het mantelzorgcafé op 23 mei 2019.
Thuiszorg Presentatie
Toegevoegd op 30 apr 19
Presentatie zoals voorgesteld op het mantelzorgcafe van 25 april 2019
Psychologie en zelfzorg Presentatie
Toegevoegd op 4 apr 19
Sommige gezinnen hebben extra ondersteuning nodig. Wanneer een kindje langdurig ziek is bijvoorbeeld, of wanneer het door zijn persoonlijkheid meer begeleiding vraagt. Het Groeipakket voorziet dan in extra steun om de zorg financieel draaglijker te maken.
Financiën Document
Toegevoegd op 4 apr 19
Is een zorgbudget voor 65’+ers met een beperkt inkomen en gezondheidsproblemen.
Financiën Document
Toegevoegd op 2 apr 19
Ben je minstens 21 jaar oud en jonger dan 65 en kan je door je handicap niet gaan werken? Of werk je wel, maar kan je maar 1/3 of minder verdienen dan wat een gezond persoon op de algemene arbeidsmarkt kan verdienen? Dan heb je misschien recht op een inkomensvervangende tegemoetkoming (IVT).
Financiën Document
Toegevoegd op 2 apr 19
Ben je minstens 21 jaar oud en jonger dan 65 en heb je omwille van je handicap ernstige moeilijkheden bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten (zoals koken, eten, je wassen, poetsen,…)? Dan heb je misschien recht op een integratietegemoetkoming.
Financiën Document
Toegevoegd op 2 apr 19
Stad Roeselare keert maandelijks 15 euro uit aan mantelzorgers die langdurig en vrijwillig voor een zorgbehoevende zorgen.
Financiën Verslag
Toegevoegd op 2 apr 19
Stad Roeselare geeft een sociaal-pedagogische toelage voor kinderen met een handicap en verlengd minderjarigen die in Roeselare wonen.
Financiën Document
Toegevoegd op 4 mar 19
Aan het loket geven begeleiders je uitleg over een handicap, bieden je hulp bij administratieve zaken, helpen je zoeken naar de gepaste hulp en geven, indien van toepassing, beperkte opvoedingsondersteuning.
Algemeen Document
Toegevoegd op 4 mar 19
Mantelzorgers en familieleden van personen met dementie komen samen om informatie, ervaringen en steun uit te wisselen. Ze delen hun zorgen met lotgenoten.
Dementie Document
Toegevoegd door Sven Jacobs op 30 jan 19
Als iemand niet (meer) kan beslissen over zijn financiën of over zichzelf, kan de rechter een bewindvoerder aanstellen om deze persoon te helpen met deze beslissingen of om ze in zijn plaats te nemen. De bewindvoerder kan een professional zijn, maar ook een partner, een (naast) familielid, een buur of een goede kennis.
Document
Toegevoegd door Sven Jacobs op 30 jan 19
Algemene toelichting door Francky Debusschere van Samana op het Mantelzorgcafé De Mantelare van 24 januari 2019
Algemeen Presentatie
Toegevoegd door Sven Jacobs op 30 jan 19
Algemene toelichting door Mieke Vyncke op het Mantelzorgcafé De Mantelare van 24 januari 2019
Algemeen Presentatie
Toegevoegd door Sven Jacobs op 18 jan 19
Algemene info voor mantelzorgers
Algemeen Webpagina
Toegevoegd door Sven Jacobs op 17 jan 19
Voor werkende mantelzorgers in Roeselare
Algemeen Document

Contact

Emma Devos

Dienst Samenleven / Stad Roeselare
Botermarkt 2
8800

Telefoon

051/262464

E-mail

emma.devos@roeselare.be

contact